Avveckla ab snabbare och säkrare

Du vill ägna dig åt musiken men om du inte kan livnära dig på den så kanske du valde att starta ett företag. Det startas hela tiden företag i Sverige. Det handlar om nära 100 000 nystarter per år. Men en väldigt stor del av dessa bolag avvecklas. Inom loppet av tre år så blir det tydligt att konceptet inte fungerar och då blir det dags att avveckla ab. Om du vill avveckla bolaget snabbt och säkert så ska du välja snabbavveckling från ett erkänt finansbolag.

Avveckla ab genom att sälja det

När du har bestämt dig för att bolaget ska läggas ner och likvideras så kan du alltså välja snabbavveckling för att få det hela gjort. På så vis så slipper du hoppa över det som är så viktigt för dig som till exempel att repa med bandet eller gå på konserter. Med snabbavveckling så får du tid över till mer än administrativt arbete.

En försäljning till ett finansbolag som kommer att sköta likvidationen innebär att du får fria händer. Nu kommer nämligen bolaget som köpt att ta över och driva igenom avvecklingen. Det kan kännas otroligt skönt. Men missa inte att du innan du kan sälja bolaget måste göra det redo för försäljning.

Mycket att förstå

Det kan kännas som mycket att förstå. Man kan inte säga att det är väldigt komplicerat att starta och lägga ner bolag. Men det är klart. Om du inte är så van vid kommunikation med myndigheter och tycker att pappersarbete är dödläge så kan det bli jobbigt. Men du ska inte slarva. Det kan ge trista effekter.

Det du kan göra är att vända dig till en rådgivare. När du till exempel vill lägga ner bolaget med snabbavveckling så får du instruktioner från bolagsservicen som ska ta hand om avvecklingen. Du kanske inte förstår allt som står i dessa instruktioner och då kan du behöva hjälp.

Om du har valt en bra bolagsservice så bör de kunna ge dig support. Men det kan ändå vara smart att ha ett stöd. Någon som du kan gå igenom punkterna med. Förhoppningsvis så har du drivit ditt företag på ett ansvarsfullt sätt med korrekt bokföring. Då blir det inte svårt att få fram alla papper som ska till.

Gör något annat

Förutom att du nu får tid över till musiken så kan du planera för nya projekt. Bolagsservicen kommer ju att se till att avveckla ab enligt konstens alla regler. Du behöver inte tänka mer på den saken. Om du ska starta ett nytt bolag eller inte är en bra fråga. Kanske bör du jobba som anställd tills du är helt säker på vad du skulle kunna lyckas med i egen regi.