Galgar för turnén

Under en längre turné så kommer scenkläder att användas flitigt. Om det är många som ska vara med och underhålla från scenen så kommer kostymer kanske att kräva sin egen avdelning i bussen. Kläder som man ska uppträda i måste förbli snygga. Även om de tvättas mellan föreställningar så kan de bli fula igen om de inte hängs på rätt sätt. Med stadiga galgar så kommer scenkläderna att hålla sig snygga längre och de kommer också att vara lätta att hitta.

Galgar och klädställ

Inför en show så kan det vara många som ska göra sig i ordning. För en trupp så kan det vara praktiskt att samla kläderna på ett ställe. Den som har ansvar för kläderna inför föreställningar kan då se till att kostymer och redskap samlas på ett smart sätt. Med galgar och klädställ på hjul så blir det inte svårt att hålla ordning på scenkläderna.

Varje galge kan ha märkning då det är viktigt att alla som är med och uppträder får rätt kläder. Dels så är det ju inte så kul att blanda och använda andras kläder. Dels så är det förstås så att olika personer har olika storlek. Galgen kan ha ett nummer eller helt enkelt namn på en person.

Snygga kläder

Med galgar så förblir kläderna snygga. En skjorta som hängs upp efter tvätt eller föreställning blir inte skrynklig så som den hade blivit utan galgen. Även om det uppstår små veck så är det enkelt att fixa detta med en steamer inför nästa show.

När kläder hänger på galgar så blir det också enklare att se om det finns fläckar eller kanske delar av kostymer som måste lagas. Den som har ansvaret för kläderna behöver bra redskap för att ta hand om allting. Galgarna är en del av denna utrustning som kommer med på turnén.

Lätt att hitta plaggen

Det finns inte mycket tid innan en spelning eller show för att leta upp dräkter som fattas. De måste finnas på samma plats så att alla kan hitta det de behöver. Med smarta ställ, galgar och rätt märkning så blir detta möjligt. Då kan man se om något fattas i tid. Dagen innan själva föreställningen så går det att uppdatera med kläder som fattas.

Det här reducerar stress och gör det mycket roligare att jobba med föreställningarna. Man kan säga att galgarna blir livsviktiga för att turnén ska fungera på ett bra sätt. Då gäller det verkligen att ha plast- eller trägalgar som håller måttet. De ska vara enkla att använda och så måste de klara det slitage som uppstår på ett naturligt sätt då scenkläder hanteras ofta och av många olika personer.