Hur snabb är en snabbavveckling?

Även en snabbavveckling kan ta tid men liksom namnet antyder så är det här ett bra val då du har bråttom. Men hur snabbt går det egentligen att avveckla företaget genom att sälja det? Det kan ju låta så bra att du kan bli av med bolaget som inte fungerar så bra på nolltid. Men riktigt så enkelt är det inte. Beroende på hur du förbereder för en försäljning av aktiebolag så kommer det att gå snabbare eller långsammare.

En supersnabb snabbavveckling

I praktiken så är det så att en snabbavveckling är klar för dig ögonblicket då du säljer bolaget till bolagsservicen som ska sköta likvidationen. Det här betyder alltså att du på en dag kan vara klar med bolaget. När avtalet är klart och du har fått pengarna så är det upp till köparen att genomföra likvidationsprocessen. Du är fri att göra annat.

Inför likvidationen

Det som kommer att ta tid är förberedelserna för snabbavveckling. Du kan ju inte bara komma till en bolagsservice och ge de nycklarna till din verksamhet. Det bör alls inte finnas några lokaler att tala om. Lokaler, maskiner och varor ska vara sålda innan bolaget kan ta över och avveckla.

För att ditt företag ska finnas som papper och pengar så måste du alltså ta hand om försäljning av sådant som bolagsservicen inte kommer att köpa. Det kan ta tid. Hur lång tid det tar beror på dig och på vad du försöker sälja.

Planera i god tid

Med tanke på att det kan ta lite mer tid än vad du kanske hade tänkt med snabbavveckling så är det viktigt att du planerar för detta. Tala inte om för anställda på en gång att företaget kommer att likvideras. Du kommer ju att behöva manpower ett tag till och du vill inte skrämma bort kunder genom att låta de få veta att du lägger ner.

Gör upp en plan för hur anställda ska avskedas och hur du ska bli av med det lager som finns kvar och annat som ingår i bolaget. Ta hjälp med detta så att du säljer och avskedar på rätt sätt. Med lite hjälp så kan du bli klar snabbare.

Snabbare avveckling kräver rätt metoder

För att det ska gå snabbare så är det viktigt att du använder rätt metoder för att bli av med maskiner, lager och mer. Betänk hur du kan använda dig av verktyg online för att nå fler köpare. Dessutom så kanske du kan ge rabatter till anställda och kunder för att få in pengar snabbare. Lär dig mer om väl fungerande metoder som kan göra att din snabbavveckling går snabbare utan att du förlorar pengar på detta.

Om du gör allting på rätt sätt så kan din avveckling bli klar på några månaders, kanske några veckors, tid. Snabbt kan vara bra men bara då du vet vad du gör och inte förlorar något på detta!