Kändisar behöver också läkarintyg för adoption

Att vara känd tycks vara ett liv i solen. Så kan det också vara när allting går som det ska. Men kändisar kan också genomgå svåra livskriser och då är det inte så enkelt att de får fördelar för att de är kända. Det kan till och med vara tvärtom.

Kändisar behöver också läkarintyg för adoption men det är inte alla kändisar som berättar om hur livet kan se ut när längtan är stor och det hela inte riktigt går som planerat. En känd svensk person som har gjort mycket för att belysa frågan är Klara Zimmergren som till och med skapat en föreställning om ämnet.

Kändisar som får läkarintyg för adoption

Klara Zimmergren är en person som har fått många att skratta. Kanske är hon så duktig på komedi just för att hon har ett stort allvar i botten. När Klara gick ut med sin personliga berättelse om kampen för att få barn var det många som kände igen sig. Hon använde sitt kändisskap för att visa att även kända personer går igenom svåra kriser i livet.

För Klara var det inga problem att få läkarintyg för adoption och till sist fick hon också uppleva glädjen av att vara den viktigaste personen i en annan människas liv. Klara försökte länge få egna barn men det fungerade inte och då hjälpte kändisskapet inte ett dyft.

Kända musiker i USA som adopterat

Det är inte bara i Sverige som kända personer delar med sig av sina erfarenheter av att längta efter barn och att till sist adoptera. Den kända musikern Sheryl Crow gick också igenom en livskris samtidigt som hennes karriär gick som tåget.

Sångerskan adopterade två pojkar, Levi och Wyatt, och har öppet talat om processen som hon upplevde som svår. Det många inte ens tänker på är att adoptioner inte alltid går igenom. Det kan påminna lite om att försöka få biologiska barn utan att lyckas.

Crow har beskrivit hur det känns att göra sig redo för ett barn och sedan inte få det. I Crows fall var det ofta så att mamman till barnet ångrade sig. Att ha läkarintyg för adoption på plats och vara helt redo för ett barn är en emotionell ansträngning. Den har Klara Zimmergren också pratat öppenhjärtigt om.

Att kändisar delar med sig är viktigt

När kända musiker och skådespelare talar öppenhjärtigt om sina livskriser och kampen för att få barn kan det betyda mycket för vanliga dödliga. Att se att de som lever livet i rampljuset också lever livet när det är mörkt är viktigt.

Personerna som vi beundrar och uppskattar har förmågan att påverka hur vi ser på vår egen tillvaro och hur vi känner oss. När vi ser att en person har kämpat hårt kanske vi blir inspirerade att göra samma sak. Att se kända och lyckade människor misslyckas kan också få oss att känna att det är okej att försöka men inte lyckas.

Det är alltså bra att komma ihåg att kändisar också behöver läkarintyg för adoption och de kämpar liksom alla andra med de utmaningar som deras liv bjuder på.