Trubadour

Trubadurer är inte riktigt den typ av levande musik jag söka ut. Dessa konstnärer brukar spela endast cover låtar. Oftast låtar som har varit på topplistor och som alla känner till. Låterna är valt inte eftersom de är bra men eftersom de är kända och alla typer av människor kan sjunga med. Det kan lika väl vara karaoki. Vad jag vill höra är original musik, spelade på levande intrumenter med alla dess delar. Om trubadouren å andra sida spelar sitt instrument bra och skriver sin egen musik naturligtvis kommer jag överväga Trubaduren.

Göteborg Sveriges hårdrock stad

Ja, Göteborg ha blivit en välkänd hårdrocksstad. Med sin mångfald av rock arenor och en ständigt växande lista av hårdrocksband är det en stad som du inte vill missa om du är ett fan av genren. Sticky fingers, Pustervik, Henriksberg och Truckstop Alaska är några av de klubbar som skyltar med hardrock live. Kom ihåg att ta med din gps-navigator så du hittar. Kanske vi kommer att träffas på någon av dessa ställen, letar efter en blondin med svart kläder och kängor, det kan vara jag.
IMG_0257

Berlin kulturen som bäst

20130609_210428
I Berlin kan du drunkna i konst och levande musik. Det finns en mängd små och stora levande musikscener. Varje kväll är det något på gång. En populär scen i Berlin är balken musik med en punk twist. En av mina favorit ställen är Kafe Burger men det finns massor, mer än jag skulle kunna nämna. Ser om du hitta en trevlig speakeasy… det gjorde jag, men det få du hitta själv annars är det inte kul.
IMG_0613 - Copy

Stora städer med en livlig musikscen.

Min erfarenhet har varit att de flesta större städer har en bra musikscen. Jag antar att det är eftersom det är där människor tenderar att vara mer kreativa och har ställen presentera sin musik till andra.

När jag besöker en ny stad är det första jag gör är att söka klubbar som har levande musik. Det är oftast höjdpunkten av mitt besök.

Det finns alltid webbplatser som erbjuder information om klubbar som spelar livemusik och vem som spelar med länkar till biljetförsäljning.
Städer som man ska inte missa om man gilla livemusik är Berlin, London, Liverpool, Wien, Chicago, New York, Miami och Barcelona. I dessa städer finns där musik varje dag på flera olika ställen med allt från Klassisk till Punk rock. I like it all! På stan vajar det stora flaggor med reklam i härliga färger för de olika band som spelar i stan den dan.