Köp lagerbolag med hjälp av formulär online

Det har aldrig varit så enkelt att starta aktiebolag som det är idag. Det registreras många lagerbolag per år. Men de finns inte med i statistiken från Bolagsverket så det är inte helt enkelt att ge exakta siffror över hur många som väljer denna bolagsform för att komma igång. Men en sak är säker, du har många alternativ då du föredrar att köpa ett aktiebolag som redan är registrerat.

Ett lagerbolag blir till

Det finns flera stora finansbolag på den svenska marknaden. De kan registrera aktiebolag som sedan inte används. Det här är lagerbolag. Bolaget har ett organisationsnummer men namnet är en bokstav och siffror. Aktiekapitalet är betalat och bolaget väntar på en köpare som kommer att ta över och börja driva företaget.

Finansbolagen som har resurserna för att skapa lagerbolagen med 50 000 och 100 000 som aktiekapital tjänar pengar på detta på flera vis. Dels så kommer de att ta ut en avgift för bolaget som du köper. Dessutom så kan de erbjuda tjänster som till exempel att du kan kontrollera om namnet som du vill ha är ledigt.

Vad ska du fylla i formuläret?

På nätet så kan du köpa lagerbolag och då ska du fylla i ett formulär. Här finns det flera viktiga punkter. En av dessa är namnet på verksamheten. Här kan du för det mesta ge flera alternativ. Det är smart eftersom Bolagsverket ibland säger nej till namnförslag.

Om du kommer att äga bolaget tillsammans med någon annan så ska du också se till att ordna med förbehåll. Med förbehållet så kan du påverka vad som händer om det blir ändring på ägarskap. Du sätter regler från start vilket kan vara till stor hjälp om du och dina medägare blir oeniga längre fram.

Du kommer att fylla i en beskrivning av verksamheten och så ska du ge namnen på de som sitter i styrelsen. Formuläret kommer att guida dig fram så att du förstår vad du ska fylla i. Det här ska inte vara svårt men det är klart att du måste ha uppgifterna redo då du väl anmäler dig för att köpa lagerbolaget.

Då du behöver hjälp

Även om ett formulär för lagerbolag online är tydligt så kan du behöva hjälp. Då är det bra om du har valt en sajt som ger dig stöd. Supporten bör finnas via chatt, telefon och email. På helger så kanske det inte finns någon support och då får du vänta tills det blir vardag igen. Om sajten inte ger något stöd så bör du välja en annan service för att köpa lagerbolaget. Att inte ge support är märkligt och något som kan vara ett tecken på en mindre seriös verksamhet.