Lägga ner ab och satsa på musiken

När vi blir äldre så förändras vår syn på livet och världen. Det som var så viktigt under de yrkesverksamma åren kanske inte alls får någon betydelse då det blir dags för pension. Och tanken om att göra karriär inom musik kanske äntligen får utrymme. Men då det finns ett bolag som kräver uppmärksamhet och tid så kan det vara klokt att först lägga ner ab för att få tid över till den älskade hobbyn.

Lägga ner ab snabbt

När vi når pensionsålder så kan det vara så att vi har mer tålamod än tidigare. Men det beror lite på vad det handlar om. Att sitta och spela på piano eller gitarr under många timmars tid känns underbart. Men att ägna långa timmar med små barn kan vara svårare.

Det kan också kännas jobbigt att behöva syssla med bolaget och dess nedläggning. Även om det inte är komplicerat att lägga ner ab, så är det något som kräver uppmärksamhet. Och man kan inte sitta och jamma med vännerna på instrument då Bolagsverket väntar på svar.

Om bolaget ska läggas ner snabbt så är snabbavveckling ett bra alternativ. Det går ut på att bolaget säljs till en bolagsservice. När försäljningen är klar så kan bolagsservicen ta över och genomföra likvidationen. Den som har sålt är då klar med processen. Pengarna förs över på en gång så det finns inget att vänta på.

Med all fokus på musiken

Fördelarna med att sälja bolag för avveckling är många. I och med att du slipper hålla på med avvecklingen så kan du fokusera fullt ut på musiken. Det kommer inte att dyka upp brev från Bolagsverket som vill ha svar på något särskilt. Du behöver inte gräva i gamla register för att hitta svaren.

Det är bolagsservicen som har köpt bolaget som får syssla med att lägga ner ab i många månaders tid. Men det gör de ju gärna eftersom de får betalt för detta. Pengarna som du betalar för tjänsten kan ses som en investering i livet som pensionär. Du kan sitta med ditt instrument och syssla med ditt musicerande med full fokus.

Kan det bli en karriär?

Det är klart att det kan bli en karriär inom musik då livets karriär som företagare är över! Musiken har inga åldersgränser. Kan du spela så finns det folk som vill lyssna. När tiden äntligen tillåter det så går det att ordna med spännande projekt för fler som delar ditt intresse.

Det kanske inte blir en karriär så som du är van vid. Och du behöver kanske inte starta nytt bolag för att hantera dina inkomster från musiken. Men efter pensionen så är det förhoppningsvis så att det här inte behövs. Så se till att lägga ner ab snabbt och lätt så att din nya musikkarriär kan komma igång!

En låt om frivillig likvidation

Inspirationen kom från Johan Glans och David Batra. De hade skapat en slags ramsa om Sveriges kungar för att komma ihåg namnen. Kunde man inte göra samma sak med likvidationsprocessen? Det hela kändes som en kul idé och när Per frågade Steffen om han kunde skriva en låt om frivillig likvidation så blev svaret ja.

En låt om frivillig likvidation

Först undrade Steffen om det var någon slags skämt. Det verkade ju lite skumt att skriva musik om något så torrt och trist som ekonomi. Men när Per berättade mer om idén var det något som klickade. Om inget annat var ju hela konceptet unikt. Kanske kunde de ta det hela vidare och erbjuda ekonomiföretag en gimmick med låtar om arbetsuppgifter och mer.

En unik låt om ekonomi

Steffen surfade in på Bolagsverkets sajt Verksamt för att se lite närmre på frivillig likvidation. Han insåg snabbt att det fanns tre delar beskrivna som skulle kunna fungera som verserna. Om han lade in en cool refräng mellan dessa skulle det bli en fin låt.

Steffen började leka med den första delen om bolagsstämmans beslut. Det fick bli en slags intro där låten började med att det nu är dags för likvidation. Inspirationen fick fart och snart hade Steffen gjort en riktigt cool låt-text med en melodi som kändes lite folkvisa.

Texten blev följande:

Likvidationen är här och nu ska vi ses

På bolagsstämman fattar vi beslut

Nu ska vi ut, ut, ut!

Vi vet vem som ska vara likvidator

Det är ingen vi jobbat med förr

Men vi har hört att han kan sitt skrå

Refräng – Bolagsverket, bolagsverket nu är det er tur. Ni får granska och vi väntar på slutet nu.

Bolagsverket granskar och prövar likvidator

Nu är likvidationen registrerad

Det är frivillig likvidation

Refräng igen

Företagets namn är nu fritt för alla

Om vi inte har skyddat det

När allt är klart är vi fria

Refräng igen

Per får låten

När Per fick den första inspelningen av den nya låten om frivillig likvidation blev han mycket förtjust. Melodin var fin och texten fungerade helt klart. Steffen hade ju fått fria händer så Per kunde inte klaga på att låten inte lite mer djupgående förklarade frivillig likvidation.

Låtar för utbildning

Per ändrade inte på ett ord och bestämde sig för att spela låten för kompisar. De tyckte också att det hela var kul men trodde inte att det skulle bli någon hit. Men tanken om att göra låtar för arbetsplatser hade väckts. Kanske kunde de skapa musik till presentationer för utbildning.

Per bestämde sig för att undersöka saken lite närmre bland vänner som drev företag. De tyckte att det lät intressant men var inte direkt villiga att betala för det. Nästa steg blev produktionsbolag som jobbar med den här typen av filmer.

Ett produktionsbolag i Stockholm tyckte att låten om frivillig likvidation var intressant. De lovade återkomma så snart som det fanns något relevant i samma genre. Steffen väntar fortfarande på den första beställningen…

Galgar för turnén

Under en längre turné så kommer scenkläder att användas flitigt. Om det är många som ska vara med och underhålla från scenen så kommer kostymer kanske att kräva sin egen avdelning i bussen. Kläder som man ska uppträda i måste förbli snygga. Även om de tvättas mellan föreställningar så kan de bli fula igen om de inte hängs på rätt sätt. Med stadiga galgar så kommer scenkläderna att hålla sig snygga längre och de kommer också att vara lätta att hitta.

Fortsätt läsa Galgar för turnén

Avveckla ab snabbare och säkrare

Du vill ägna dig åt musiken men om du inte kan livnära dig på den så kanske du valde att starta ett företag. Det startas hela tiden företag i Sverige. Det handlar om nära 100 000 nystarter per år. Men en väldigt stor del av dessa bolag avvecklas. Inom loppet av tre år så blir det tydligt att konceptet inte fungerar och då blir det dags att avveckla ab. Om du vill avveckla bolaget snabbt och säkert så ska du välja snabbavveckling från ett erkänt finansbolag.

Fortsätt läsa Avveckla ab snabbare och säkrare

Köp lagerbolag med hjälp av formulär online

Det har aldrig varit så enkelt att starta aktiebolag som det är idag. Det registreras många lagerbolag per år. Men de finns inte med i statistiken från Bolagsverket så det är inte helt enkelt att ge exakta siffror över hur många som väljer denna bolagsform för att komma igång. Men en sak är säker, du har många alternativ då du föredrar att köpa ett aktiebolag som redan är registrerat.

Fortsätt läsa Köp lagerbolag med hjälp av formulär online

Betyder frivillig likvidation slutet på karriären?

Likvidation av företag är inte samma sak som konkurs. Faktum är att man kan sälja aktiebolag för att likvidera det på ett lagligt och bra sätt. Det här leder inte till att man får dåligt rykte och att karriären är över. Om man däremot kör vidare på ett oansvarigt sätt då man egentligen borde likvidera så kan en konkurs absolut betyda stora problem längre fram. Ta bara de som har drivit musikfestivaler i botten. Det här är personer som knappast kan se fram emot att fortsätta inom musikbranschen på samma sätt då alla vet vad som hände.

Viktigt att förstå hur frivillig likvidation fungerar

Om man inser att det är bäst att lägga ner aktiebolaget innan det är försent att göra så på ett smidigt sätt så kan det vara en fördel att lära sig lite mer om hur detta fungerar. Man kan läsa på om likvidation och även kontakta ett företag som köper aktiebolag för avveckling. Det här kan ge den kunskap som man behöver för att besluta sig för om man kanske själv ska ta hand om processen eller om det är värt att sälja för att få hjälpen.

Oavsett vad man väljer så kommer en snygg likvidation inte att betyda att karriären är över. Ett företag, en festival eller musikbutik som stänger är inte samma sak som ett misslyckande. Detta särskilt när det inte rör sig om konkurs!